top of page

INFO

De meest gestelde vragen beantwoordt.

WAT IS KUNDALINI ENERGIE?

Het woord 'kundalini' komt uit het Sanskriet en betekent 'circulair', 'ring' of 'opgerold'. Dit woord wordt gebruikt om de potente levensenergie te beschrijven die elke mens bezit. In het energetische lichaam bevindt deze energiebron zich in onze laagste chakra's waar hij slaapt als een opgerolde slang, tot hij wakker wordt door één of meerdere ervaringen. Je kundalini kan ontwaakt worden op verschillende manieren waaronder meditatie, yoga, seksuele ervaringen, plant medicijnen of psychedelica maar ook door traumatische ervaringen, blessures aan de ruggengraat of het baren van een kind. Een andere manier om je kundalini te activeren is via Shaktipat (hieronder meer daarover).
 

Het ontwaken van deze energie kan zeer zacht gebeuren - verspreid over maanden of zelfs jaren - of meteen met grote kracht. De energie stijgt langs de ruggengraat naar boven zoals 2 slangen die langs elkaar heen bewegen. De kundalini die geactiveerd wordt in ons systeem zorgt voor een verruiming van bewustzijn. Je ervaart een grotere verbondenheid met jezelf, met het leven. Er ontstaat helderheid over je pad en een dieper besef dat we allemaal goddelijk zijn. 

Het openen van dit kanaal gaat gepaard met het loslaten of 'purgen' van alles wat nog in de weg zit van het activeren van je volledige potentieel. Dit gaat over emotionele of energetische blokkades, beperkende overtuigingen, trauma's, angsten,... Het loslaten gebeurt doorgaans gradueel en verspreid over een bepaalde tijd.

WAT IS KAP?

KAP (Kundalini Activation Process) is een energetische transmissie waarbij non-duale energie wordt gechannelt die jij als deelnemer kan ontvangen. Deze energie komt binnen via jouw kruinchakra en heeft de potentie om jouw energetisch lichaam zachtjes te openen. Hierdoor kan - meestal na een tijdje - de kundalini energie beginnen stromen. In tegenstelling tot de meeste andere manieren om je kundalini te activeren is dit een passieve manier: jij hoeft niets te doen, enkel je open te stellen en te ontspannen. 

Wat je als deelnemer kan ervaren is een trilling, schokken, beweging, emotionele ontlading, visioenen, chakras die open gaan, seksuele energie die stroomt, ervaringen van 'bliss' en eenheidsbewustzijn. De sensaties, bewegingen, emoties,... zijn voor iedereen verschillend en ook de intensiteit is afhankelijk van waar jij staat in jouw proces. 

Het veilige aan KAP is dat de energie nooit (!) voor een ervaring zal zorgen die jij niet kan dragen. De non-duale energie is intelligent in dat deze naar de plaatsen in je lichaam zal gaan waar het nodig is. De beleving is dan ook voor elke deelnemer totaal anders. Het proces kan bij de ene persoon snel gaan en bij de andere persoon langzaam en subtiel opbouwen. 


Meestal vindt KAP in groep plaats, al zijn individuele transmissies ook mogelijk. 

WAT ZIJN MOGELIJKE VOORDELEN VAN KAP?

- meer vitaliteit en levensvreugde

- mentale rust en helderheid

- verhoogd lichaamsbewustzijn: een sterkere verbinding met je lijf en de signalen die het geeft. In sommige gevallen ook een verlichting van bepaalde fysieke symptomen.

- loslaten van spanning en stress

- omarmen en transformeren van vastzittende emoties

- verhoogd spiritueel bewustzijn, een gevoel van verbondenheid en de ervaring van non-dualiteit

- loslaten van oude patronen en beperkende overtuigingen

- meer duidelijkheid over wie jij bent en wat je missie is in dit leven

- een sterkere verbinding met je intuïtie

- meer in je kracht staan, eigenaarschap nemen over jouw leven en jouw ervaringen

- overgang naar een bewustere manier van leven

- meer plezier en diepgang in je beleving van seksualiteit

- meer creativiteit en productiviteit

- groter empathisch vermogen

- verhoogde energetische frequentie

 

KAP draagt bij aan je ontwakingsproces. Dit proces is niet rechtlijnig en is een ervaring die het volledige spectrum omvat: zowel hoogtes als laagtes. Hoe meer 'verlichting' we ervaren - gevoelens van gelukzaligheid en extase - hoe meer schaduwwerk simultaan naar boven komt om aangekeken te worden. Het ene kan niet zonder het andere. Deze patronen en wondes dienen zich aan zodat we ze kunnen transformeren om naar de volgende fase van bewustzijn te gaan. Dit is een essentieel aspect van onze groei als mens. KAP is geen magische oplossing om dit proces te omzeilen maar zorgt voor een versnelling en een verdieping in ons groeiproces. Het kan helpen om duidelijkheid te brengen, om hoop en verbinding te voelen en om emoties of trauma's doelgerichter te doorwerken. Doordat KAP ervaringsgericht is geeft het een krachtige imprint vanuit onze Hogere Zelf die ons herinnert aan ons volle potentieel.

HOE LANG DUURT EEN SESSIE? HOE GAAT HET PRAKTISCH IN ZIJN WERK?

Een groepssessie bestaat uit
- een introductie: wat is KAP? Wat kan je ervaren?
- de transmissie van 1 uur
- een nabespreking 

Het geheel duurt maximum 3 uur.

Tijdens de transmissie wordt er gebruik gemaakt van muziek die redelijk luid staat. De playlist is gevarieerd en heeft als doel om je mee te nemen op een innerlijke reis. 

Je ligt als deelnemer op een yogamat. De facilitator wandelt rond en raakt je aan op chakras en meridiaanpunten om de energie naar bepaalde plaatsen in je lichaam te leiden. Indien jij liever niet (op een bepaalde plaats) aangeraakt wordt is het belangrijk om dit voor de sessie aan te geven. Zorg hierin goed voor jezelf!
 

WAT MOET IK MEEBRENGEN? HOE BEREID IK ME VOOR?

Wat je moet meebrengen is afhankelijk van de locatie.
Meestal wordt gevraagd om een yogamat, een dekentje en een flesje water te voorzien.

Soms kan gevraagd worden om iets mee te brengen om op te zitten.

Aandoen: losse kledij in laagjes waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Tijdens de wintermaanden kan een extra trui of dekentje fijn zijn. Je kan tijdens de sessie temperatuursverschillen ervaren, het is fijn om hierop voorbereid te zijn.

Vooraf wordt gevraagd om voor lichte voeding te kiezen en minstens 3u voordien niet meer te eten. Dit omdat je lichaam geen energie naar het verteringsproces hoeft te sturen. Bij de nabespreking wordt er iets lekkers voorzien om de grootste honger te stillen. 
 

MAG IEDEREEN KAP ONTVANGEN?

KAP is geschikt voor mensen vanaf 18 jaar en voor alle genders.

KAP is niet geschikt voor mensen met manies, waanbeelden of psychoses. De energie zorgt voor een diepgaandere emotionele beleving en je moet in staat zijn om de emotionele processen tussen de sessies door te dragen. Indien dit moeilijk is voor jou wordt geadviseerd om te stoppen met sessies te volgen.

Mensen met depressie/angststoornissen zijn welkom. KAP kan een positieve uitwerking hebben hierop. Wees je er wel van bewust dat antidepressiva of angstremmers de effecten van KAP kan onderdrukken en voor een verminderde sensatie van de energie kan zorgen.

KAP tijdens de zwangerschap mag en kan voor een zeer mooie verbinding zorgen tussen moeder en kind. Vanaf het derde trimester kan het uitdagender worden om plat te liggen en kan een dikkere buik de bewegingen belemmeren. Meestal voelt de zwangere vrouw uit zichzelf aan dat dit het moment is om te stoppen met KAP tot na de bevalling. 

 

KAP is enkel zinvol voor mensen die de roeping voelen. Vaak komen mensen terecht op de sessie met een onverklaarbare drang om er te zijn. Dit is een signaal dat ze klaar zijn om naar een hoger bewustzijn te gaan. Mensen die hier niet klaar voor zijn hebben vaak weinig interesse in deelnemen. 
 

WAT ALS IK NIETS VOEL?

Dat is mogelijk. Ongeveer 10% van de deelnemers ervaart weinig tot niets bij de eerste KAP-sessie.
Weet dat dat niet betekent dat er daadwerkelijk niets gebeurt. Op celniveau gebeurt er veel, maar de trilling is zo subtiel dat je dit (nog) niet kan waarnemen. Jouw energetisch lichaam heeft meer tijd nodig om te openen. 

Vaak rapporteren deelnemers die weinig ervaarden tijdens de sessie dat ze nadien toch verandering opmerken, in dat ze bijvoorbeeld meer emoties ervaren in de dagen erna. 

Je mag er op vertrouwen dat als je voelt dat jij klaar bent voor KAP dit ook zo is en dat jouw proces zich zal ontvouwen in de tijdslijn die voor jou bestemd is. 

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Dit is heel individueel. Ik adviseer om minstens 3 sessies te doen omdat de eerste sessie vaak slechts een oppervlakkige kennismaking is. Hoe vaker je je blootstelt aan de energie hoe meer deze verankert geraakt in jouw zijn en hoe diepgaander de veranderingen in jezelf zullen zijn. 

HOEVEEL TIJD LAAT IK BEST TUSSEN SESSIES?

Er wordt geadviseerd om ongeveer een week tussen 2 sessies te laten om voldoende te kunnen integreren. 
Echter, dit is geen harde regel. Voel vooral zelf in hoeveel integratietijd jij nodig hebt. Voor sommigen is dit 2 dagen, voor anderen is dit een maand.

 

bottom of page